LASJE IN FOLTENE

Foltenova skrivnost do uspeha je v raziskavah in poznavanju.

Skozi desetletja s težnjo po inovativnosti in kvaliteti, se je podjetje prebilo na sam vrh svetovnih trgov po prepoznavnosti in kvaliteti izdelkov za lase. Odrasla oseba ima običajno med 100.000 in 150.000 las, ki se nenehno obnavljajo. Oseba običajno izgubi med 50 in 100 las na dan, vendar skupno število las ostaja bolj ali manj konstantno.
Več info na Foltene Stiria

Življenje las poteka v ciklih, razdeljenih v tri glavne faze:
-Anagen (rastoča ali aktivna faza)
-Catagen (počivalna faza)
-Telogen (ali faza padca)

Pri Foltenu vedo da je za doseganje dobrih rezultatov, potrebno znanje. Študije in poznavanje las so omogočili izdelati popolno formulo proti izpadanju las. Ter ključnega pomena, varne izdelke, brez stranskih učinkov.

Kemična sestava las
Lasje so sestavljeni iz naslednjih snovi:
-Beljakovine: glavne komponente (65-95% teže las). Najpomembnejši protein keratin, sestavljen iz aminokislin (predvsem cistin, cistein, metionin, levcin, serin, glicin, arginin in treonin).
-Minerali in oligoelementi, kot so: selen, cink, železo, magnezij, aluminij, kalcij, baker.
-Voda: prisotna v spremenljivem odstotku in povezana tako z zdravstvenim stanjem kot z okoljsko ravnjo vlage.
-Lipidi (maščobe): njihova prisotnost je v glavnem posledica sebuma naravno proizvedenaga v lasišču iz žlez lojnic.

-Pigmenti: določajo barvo las, zlasti melanin. Različne barve za lase so genetsko določene in se razlikujejo glede na vrsto, količino in porazdelitev melanina: eu-melanin daje odtenke od rjave do črne barve; FeO-melanin od blond do rdečejave; tri-codestrine, varianta FeO-melanina, ki je prisoten v blond in rdečih laseh.

Foltenov pogled in znanje o vašem lasu pod mikroskopom, je omogočilo razviti izdeleke za katerimi stojijo. Poznavanje anatomije las je ključnega pomena.
Anatomija:
-Zunanje ali vidni del se imenuje steblo ali gred. Ima dolgo, tanko obliko valja, ki ga tvorijo prekrivajoče celice, vezane skupaj in sestavljene iz treh plasti:
-midolla: notranji sloj, ali “duša” lasu.
-lupina: drugi sloj sestavljen iz celic, ki vsebujejo keratin in melanin ter pigment, ki daje barvo las.
-povrhnjica: zunanji, vidni sloj, ki sestoji iz plasti obsega oblikovanih celic, sestavljen iz keratina.

Povrhnjica ima funkcijo pokrivanja in varuje notranje plasti. Zdrava povrhnjica ima kompaktne lestvice in so posledično lasje zaradi tega sijoči in mehki na dotik.
lasjeNotranji del, ki se nahaja v votlini, imenovano lasni folikel, katerega sestavljajo:
-Koren: Del lasu “potopljen” v zgornjem delu folikla.
-Žarnica: najgloblji del lasnega mešička z razširjeno jajčasto obliko. Vse aktivnosti vodijo do konstrukcije objekta. las ima svoj sedež tukaj.
-Matrika ali papilo: bistveno območje na dnu. Papilo je v resnici, bogata s krvnimi žilami, ki prinašajo kisik in hrano, povzema zarodne celice, ki razvijajo keratin, ki jih postopoma otrdijo in modelira različne strukturne dele lasu (povrhnjica, skorja in midolla). Takoj nad matričnim celicami najdemo melanociti, ki proizvaja melanin, pigment, ki določa barvo las.
-Lojnice: nahaja se ob foliklu, ki proizvaja sebum, maščobno snov, ki daje sijaj in elastičnost las. Poleg tega sebuma prispeva k tvorbi hidro-lipidne vodne emulzije v olju, ki ščitijo kožno površino pred zunanjimi vplivi.
Zdravje in lepota las so neposredno odvisni od funkcionalnega stanja lasnega mešička in sistema mikrocirkulacije dermalnih plasti. Foltene, se zaveda kaj je potrebno za nego in moč lasem in produkti so usmerjeni proti izpadanju las.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *