KODA OBLAČENJA VEČERNIH OBLEK

Kode oblačenja svečanih oblek

Vsako oblačilo ima svoje pravila. Tako jih imamo mnogo tudi svečana oblačila. Poznamo različne stile in pravila oblačenja. V naslednjem članku vam bom opisala različne kode oblačenja za večerne obleke. Svečane obleke se delijo na formalne in pol formalne, na jutranje in večerne, na bele in črne kravate. Formalno obleko za državne službe določi država, veliko izmed njih je tudi univerzalnih oblačil za oba spola. Kot so na primer vojaki, policaji,…

Različni stili svečanih oblek:

Stil bela kravata:

Bela kravata je stil, ki je največ uporabljen za podelitev nagrad ali življenjskih uspehov. Torej ta stil je najbolj svečani od vseh stilov svečanih oblek. Ženske nosijo skrajno formalna oblačila,kot so dolge svečane obleke, dramatični nakit in čevlji. Moški naj bi nosili dolg črni smoking in belo stajico s kravato ali brez. Zelo priporočen je tudi telovnik in usnjeni čevlji. Zelo primeren je tudi metuljček.

Stil črna kravata:

Nekoliko manj svečana kot bela kravata je takoj za njo stil črne kravate. Še vedno je ta stil zelo glamurozen in prefinjen. Ženske naj bi nosile do kolen dolge obleke in visoke pete. Moški pa naj bi nosili smoking, kravato, telovnik in črne patent čevlje.

Stil kreativna kravata:

Ta stil izraža formalnost vendar je zelo trendi. Ženske naj bi se poigravale z vzorci in barvami ter dolžinami. Ženske naj bi bile formalne v svečani obleki vendar naj bi še vedno izgledale urejeno in drzno. Zelo priljubljen material je kašmir, saten, hlačni kostim in dodatna oprema za popestritev. Moški naj bi nosili smoking v kombinaciji s trendovskimi bluzami in puloverji, priporočeno je tudi svilo. Dodatna oprema mora biti edinstvena in zabavna.

Stil formalna kravata:

Nekoliko manj formalen stil kot črna kravata. Ženske naj bi nosile koktajl obleke s petami, moški pa temne kravate in usnjene čevlje, smoking je lahko ali ne.

Stil pol formalna kravata:

Ta stil pooseblja nekaj med formalno in priložnostno zabavo. Torej je še vedno glamurozen a hkrati diši po inovativnosti in drznosti in spontanosti. Ženske naj bi nosile krila in tope ali celo elegantne hlače z bluzo. Moški pa bi si naj obleki svetlejše barve in sproščene srajce.

Stil koktajl obleka:

Ta stil je predvsem prazničen in zabaven. Lahko se ga udejstvujete tudi za božič in novo leto. Za ženske je zelo priporočljivo nositi kratke pisane oblekice, ki izražajo igrivost. Moški pa bi naj nosili jakne brez kravate in puloverje ter sproščene hlače.

Stil poslovna kravata:

Je zelo preprost stil ampak primerno formalen. Ženske naj bi nosile kostime in oprijete do kolen obleke. Seveda so zelo primerne tudi srajce in kravate. Moški pa naj bi nosili srajce in jopiče ali suknjiče, seveda pa je nekaj procentov vašega izgleda lahko nekoliko bolj športnega.

Stil preprosta ali navadna obleka:

Ta stil je nekaj kar je primerno obleči takrat ko ima naš otrok nekaj zelo pomembnega v šoli. Takrat ko ima naš otrok pevski nastop ali kaj podobnega. Ženske naj bi nosile preproste obleke, srajce ali celo kavbojke. Moški pa kavbojke in polo majice ali puloverje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *