IZ TABUJEV SE ROJEVA NOVA MODA

Včasih velik tabu, dandanes pa vse pogostejša moda. Kratke ženske pričeske niso več nobena redkost. Srečamo jih tako pri mnogih slavnih osebah, kot tudi na naših ulicah. Posebej pogoste so v poletnem času, ko nam vročina nagaja in ne dovoljuje prosto spuščenih dolgih las.

Pri kratkih pričeskah ni omejitev

Velikokrat se kljub temu znamo spraviti v določene okvire, ki nam ne dovoljujejo zadostno mero eksperimentiranja. To je posebej opazno po tem, da se po ulicah sprehajajo bolj ali manj podobne kratke ženske pričeske. Razgibanost in zanimive barve si izberejo le najbolj drzne ženske. V naši kulturi je očitno še vedno prisotna neka mera tradicionalnosti in igranja po pravilih. Vendar v kolikor razmišljate o bolj drzni pričeski, ne odlašajte. Lahko le pomagate številnim drugim, ki bi želeli isto, a si zaradi mnenja okolice tega ne upajo storiti.

Drznost je »IN«

Zakaj ne bi izbrale tiste barve, ki si jo že dolgo želite? Ali pa vpadljive pixie pričeske, ki vam skupaj z nasmehom na obrazu podari prijeten mladosten videz. Pri dolgih laseh si le redko lahko privoščite toliko eksperimentiranja, medtem vam kratke pričeske omogočajo nešteto možnost, da izrazite vašo osebnost. Še bolj boste izstopali, če pričeski dodate kakšen plus, kot so na primer podaljški za lase.

Lasni dodatki za piko na I

Popestritev vaših las in pričeske lahko dosežete z raznovrstnimi dodatki. Čop v stilu konjskega repa lahko popestri že dobro izbrana gumica za lase in vsaka pričeska zaživi z dodatkom kakšnega lasnega obroča. Lasne sponke so primerne teko za kratke kot dolge frizure, za kompleksne pričeske ali za spuščene lase. Dosežete lahko od igrivega do elegantnega videza ter zasijete v modnih pričeskah, narejenih kar doma. Najrazličnejše dodatke za oblikovanje pričesk najdete v skoraj vsaki drogeriji ali v dobro založenih spletnih trgovinah.

Lasni podaljški za kratke in dolge lase

Kratke ženske pričeske ne zahtevajo veliko dela, vendar se pogosto, kadar bi ženska želela dolge lase, pojavi težava, namreč lasje potrebujejo čas, da izrastejo. Tako se lahko v vmesnem času poslužite lasnih podaljškov, ki so cenovno zelo dostopna rešitev. Lasni podaljški so primerni tudi za tiste, ki vam ni všeč gostota vaših las, ali imate željo po vstavitvi le pramenov las. Tako dolgi lasje kot kratki lasje lahko torej bolje izgledajo po vstavitvi lasnih podaljškov. Vstavitev lasnih podaljškov iz praktičnih razlogov raje prepustite strokovnjaku. Čeprav je ideja o vstavitvi podaljškov v zavetju lastnega doma lahko mamljiva, se dejanje večinoma izkaže za časovno ali funkcionalno nepraktično.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *